Објављено: Пет, апр 10th, 2015

Патријарх Кирил: Јeванђеље је сведочанство о Божијој свемоћи и о људској слободи

7. априла 2015. године, у уторак Страсне седмице, на празник Благовести Пресвете Богородице, Његова Светост патријарх Московски и целе Русије Кирил служио је Свету литургију у Благовештењском храму у Московском Кремљу. По завршетку богослужења поглавар Руске Цркве се обратио верницима беседом.

P1160681_resize

«Господ свакоме даје различите способности, различите могућности, доводи човека у различиту друштвену, социјалну средину, – истакао је патријарх. – Он даје људима различите полазне могућности, а затим нам даје слободу да располажемо свим оним што је уткао у нас. И ми или умножавамо богатство или га закопавамо у земљу. Сами одлучујемо како ћемо поступати. То је наше право које нам је Бог дао и то је резултат нашег слободног избора.»

«Јеванђеље говори о томе. О томе како у одговор на милост Божију, на Божији дар, човек треба да гради свој живот како би пре свега умножавао ова унутрашња духовна богатства, која остваривши се доносе дугоочекивани плод оправдања на Божијем суду. Зато је Јеванђеље сведочанство о Божијој свемоћи и о људској слободи,» – истакао је поглавар.

Москва, 8. април 2015.г. 

Са руског Марина Тодић