Објављено: Уто, апр 18th, 2017

Васкрсни понедељак – пријем у Црквеној општини Бачка Паланка

На Васкрсни понедељак у Светојовановском храму у Бачкој Паланци, свету Литургију је служио протонамесник Бране Миловац, архијерејски намесник бачкопаланачки. Њему су саслуживали протојереј Стевица Илић и презвитер Данијел Кобиљски. На Литургији је певао црквени хор „Свети Јован Крститељ“ којим уметнички руководи професор Снежана Жујић.

Отац Бране је у беседи позвао да се у радости Васкресења Христовог истински усади у наша срца, да познамо једни друге, своја сагрешења, опростимо једни другима, творимо вољу Божију, да се по љубави познајемо да смо ученици Христови.

Након свете Литургије, црквена општина бачкопаланачка је у Светосавском дому приредила традиционални Васкршњи пријем за представнике локалне самоуправе, друштвених и културних институција, представнике привредних предузећа, црквени хор и верни народ.

Присутне је  поздравио отац Бране Миловац и честитао празник Васкрсења Христовог. Том приликом,  присутнима је  путем видео анимације, представљено  решење доградње  припрате, са северним и јужним параклисима, храму Покрова Пресвете Богородице, као и уређење порте храма са Светосавским домом. Путем фотографија је презентовано  живописање  олтара храма Покрова Пресвете Богородице, које изводи уметничка радионица „Иконик“ из Београда, као о фотографије конзерваторско-рестаураторских радова на зидној декорацији и фрескама, друге и треће фазе – првог и другог травеја (свода) наоса  Светојовановског храма, које изводи Покрајински завод за заштиту споменика културе.

Честитавши празник над празницима, отац Бране се захвалио на помоћи верног народа, који на било који начин, учествује у свим дешавањима ове Црквене општине.