Објављено: Нед, авг 13th, 2017

Патријарх александријски са египатском министарком за имиграцију

afrika

Његово Блаженство Папа и  Патријарх александријски и све Африке Теодор II састао се 3. августа 2017. године у патријаршијском манастиру Светог Ђорђа у Старом Каиру са министарком за имиграцију и египатску дијаспору гђом Набилу Макрам Нодел Сајед, која је претходно изразила жељу да се састане са њим.

Разговарало се о питањима која се тичу Патријаршије александријске; гђа министарка је информисана о делатностима Патријаршије у Египту и широм Африке. Министарка, је са своје стране, изнела детаљну анализу онога што спада у надлежност њеног министарства. Додала је да јој је циљ да у будућности позове Грке из Египта који живе и раде у иностранству, у Грчкој, Америци, Аустралији, и где год, како би поново успоставила везе са Египтом и како би се подсетили места где су одрасли и живели. Министарство је спремно да покрије њихове трошкове пута у Шарм ел Шеик, тако да сви заједно могу прославити поновно успостављање веза и односа са својом матицом, Египтом. На крају је обећала да ће доћи у Александрију и посетити Патријарха у његовој резиденцији кад ће детаљније разговарати о овом програму.

Патријарх је повео министарку у обилазак Ротунде Светог Ђорђа, као и музеја при овом манастиру, захваливши на њеној посети. Такође ју је замолио да пренесе његове најтоплије поздраве председнику Египта г. Сизију.

Извор: Патријаршија александријска (превод – Информативна служба СПЦ)