Објављено: Сре, јан 10th, 2018

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОПРЕЗВИТЕР ЉУБОМИР СТАНКОВИЋ

tekst_7108

На дан празновања Светог првомученика и архиђакона Стефана,  9. јануара 2018. године,  на Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици, упокојио се протопрезвитер Љубомир Станковић, умировљени парох сиришки.

Заупокојена Литургија биће служена у храму Светог апостола и евангелисте Луке у Бегечу, у четвртак, 11. јануара 2018. године, са почетком у 9 часова, а  опело ће у истоименом храму почети у 12 часова.

Протопрезвитер Љубомир Станковић, рођен је 2. новембра 1943. године у Врбици, општина Кладово. Основну школу је завршио у Алексинцу, одакле је отишао у призренску богословију, где му је разредни старешина био садашњи Патријарх Иринеј. У свету тајну брака ступа  1966. године са Донком  Мирков из Силбаша, од оца Озрена и мајке Милане. У чин ђакона је рукоположен у Алексинцу 1. новембра 1966. године,  а у чин свештеника  2. новембра исте године,  од стране блаженопочившег епископа нишког Јована. На прву парохију је постављен у место Тесица, општина Алексинац, где је опслуживао девет околних села. Клирик Епархије бачке је постао 1971. године, када је постављен за пароха у Мартоношу, а од 1974. године, парохијску дужност  врши у Бегечу до 1999. године, када  службу наставља да у Сиригу. Пензионисан је 1. децембра 2003. године.

У браку са Донком рођ. Мирков има троје деце: кћерку Јелену, синове Александра (свештеник) и Милана.

Вечан ти спомен, достојни блаженства и вечног спомена,  прото Љубомире!