Објављено: Пон, мај 28th, 2018

Празник Педесетнице у Светојовановском храму – 25 година постојања црквеног хора „Свети Јован Крститељ“

FMM_7461_resize

Празник силаска Светоха Духа на апостоле, литургијски је прослављен у Светојовановском храму у Бачкој Паланци. Светом Литургијом је нчалствовао протојереј-ставрофор Радослав Живанов, свештеник у пензији, уз саслужење свештенства при Светојовановском и храму Покрова Пресвете Богородице.  У продужетку Литургије је служено вечерње Богослужење, у оквиру кога се читају молитве, да се као на дан даровања Светог Духа апостолима у нама обнови благодат Светог Духа, ради укрепљења у богоугодном животу. Ова мољења, због усрдности, узносе се уз клечање и плетење венаца.

Црквени хор Свети Јован Крситељ на данашњи празник прославља јубилеј 25 година постојања. Наиме 1993 године, на данашњи празник хор је први пут певао на светој Литургији.

Протонамесник Бране Миловац је овом прилико у својој беседи рекао следеће: Активност хора јесте ништа мање на микро плану, него проповед апостолска, која је многе привела познању истине. Кроз њега је у ових 25 година прошло много певача који су свој допринос, не само благољепијем Богослужења, него су се и духовно напајали, у вери утрвђивали, а наше Богослужење улепшавали и украшавали.

Отац Бране је диригенту хора професору Снежани Жујић и свим певачима честитао овај јубилеј.

ФОТО АЛБУМ