Објављено: Нед, феб 24th, 2019

Епископ мохачки Исихије освештао обновљени крст за Светојовановски храм у Деспотову

CAR_2997=_resize

У  припремну недељу пред почетак великога и часнога поста –  недељу блудног сина, 11/24. фебруара 2019. године, у Деспотову, на дан светог Власија и светог великомученика Ђорђа Кратовца, свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Исихије, викар Епископа бачког.

У току свете Литургије, Његово Преосвештенство, у свештени ђаконски чин, рукоположио је вероучитеља Милорада Мишкова из Мошорина.  У продужетку свете Литургије извршен је чин освећења новообновљеног часног крста за олтарску апсиду храма. Часни крст је по завршетку Свете литургије постављен.

Епископу Исихију на светој Литургији  је саслуживало више свештеника  из Епархије бачке и двојица ђакона, а певао је Црквени хор „Свети Јован Крститељ“ из Бачке Паланке, коме је дириговала професор музике Снежана Жујић. Већи број деце и верног народа из Деспотова и околине, причестило се светим Тајнама.

На крају свете Литургије, надлежни парох, презвитер Никола Темеринац,  захвалио се Епископу Исихију што је поново  дошао у парохију деспотовачку и благоизволео осветити обновљени часни крст Светојовановског храма, који ће својом силом чувати и бранити  све  житеље Деспотова, са  молбом да  пренесе поздраве Његовом Преосвештенству  Господину Иринеју, са осећањем радости, јер велико дело учини нам Бог отаца наших.

ФОТО АЛБУМ