Објављено: Пон, мај 13th, 2019

Недеља Мироносица-слава хришћанске заједнице у Силбашу

20190512_162637_resize

У трећу недељу по Васкрсењу Христовом, 12. маја 2019. године, када прослављамо свете жене  Мироносице и светог Василија Острошког, обележена је слава хришћанске заједнице у Силбашу, која је отпочела празничним вечерњем, које је служио надлежни парох.

Свету Литургију служио је презвитер Владимир Марков, надлежни парох. Благољепије на светој Литургији су улепшали гости из Бачке Паланке. Вечерње богослужење је служио презвитер Никола Темеринац, парох деспотовачки, уз саслуживање презвитера Новице Ракића, пароха бачкопаланачког.

На вечерњој служби  се окупио  већи број верног народа из Силбаша, а славу су увеличали својим присуством гости из Бачке Паланке, Пивница, Младенова, Товаришева и верници Словачке евангеличке а.в. цркве из Силбаша. На крају вечерње службе пререзан је славски колач и освећано славско жито, а затим је у Светосавском дому  припремљена трпеза љубави. Духовне песме певали су домаћини, гости и верници Словачке евангеличке а.в. цркве са пањифарарком мр Јасмином Котас Медвеђ.

фото албум